Bridgestone Corporation meddelar att man har utvecklat en revolutionerande ny grafisk tryckteknik för däck, som helt skiljer sig från alla de tekniker för däcktryck eller färgning som finns på marknaden idag.

Fram tills nu har vitt gummi använts på däckens sidväggar för däck med vit sida eller vita bokstäver. Den här processen kräver att stora mängder vitt gummi används för att förhindra missfärgning och ge hållbarhet. Denna konventionella tillverkningsprocess bidrar även till att ge däcket en högre vikt.

Bridgestones avancerade teknik för grafiskt däcktryck möjliggörs av att man använder ett grundlager för att skydda mot missfärgning, nya färger som har utvecklats speciellt för den här tekniken och ett täcklager som skyddar mot externa skador på ytan. Tack vare denna nya teknik kan Bridgestone nu visa upp ett sortiment av mer kreativt utformade däck, som samtidigt är bränsleeffektiva och skonsamma mot miljön, eftersom de inte bär på någon extra vikt.

Bridgestone kommer att fortsätta utforska alla de nya möjligheter som den här nya grafiska däcktryckstekniken medför. Man kan t.ex. trycka en kunds egna mönster eller fotografier på däckens sidväggar, och sedan ändra eller ta bort dem, om kunden så önskar.

Bridgestones plan är att snabbt få ut den här grafiska däcktryckstekniken på marknaden.