Fredagen den 27 januari undertecknade MAN Truck & Bus Sverige AB och Trafikcenter AB ett samarbetsavtal som innebär att Trafikcenter AB blir operativt ansvarig för MAN ProfiDrive® i Sverige.
Föraren har en stor betydelse för det ekonomiska resultatet för en lastbil i drift.
Som regel kan förare som har genomgått en MAN ProfiDrive®-kurs i ekonomisk körning sänka sin bränsleförbrukning med ca 10 %. I MAN:s strävan att erbjuda kunderna en så låg totalkostnad som möjligt under fordonets hela levnadstid är utbildningen i ekonomisk körning en viktig del.

– Med vårt samarbete med Trafikcenter AB i Kumla får vi den profesionella partner som vi under en tid har sökt och som nu kan hjälpa oss att implementera MAN ProfiDrive® på den svenska marknaden. På sikt kommer vi också att ha en möjlighet att leverera ut nya bilar från Trafikcenter. Kursen i ekonomisk körning, som också är en modul i YKB, kommer då att ingå som en del i nybilsleveransen, säger Fabian Knappik, Country Manager, MAN Truck & Bus Sverige AB.

I samband med undertecknandet av samarbetsavtalet beställde Erik Eneman, VD för Trafikcenter AB, tre stycken kompletta MAN fordon som kommer att användas i den dagliga undervisningen. Beställningen omfattade en timmerbil med släpvagn och kran, ett fjärrbilsekipage och en dragbil.

Under våren kommer personal från Trafikcenter att delta i ett speciellt utbildningsprogram vid MAN ProfiDrive® i München och verksamheten vid Trafikcenter i Kumla beräknas att starta i augusti 2012.

Erik Eneman, Trafikcenter AB, och Fabian Knappik, MAN Truck & Bus Sverige AB,
skakar hand efter undertecknandet av samarbetsavtalet. Foto Conny Berglund.