Med två nya runtomsvängande teleskoplastare kan Merlo nu räcka ännu längre och lyfta högre. De två nya modellerna kompletterar Merlos redan omfattande modellprogram av runtomsvängande teleskoplastare.
Den ena nyheten, Merlo Roto 60.24 MCSS klarar att lyfta sex ton och har en maximal lyfthöjd på 24 meter. Det innebär att maximala lyftkapaciteten är två ton högre än motsvarande tidigare modeller med liknande lyfthöjd.
Den andra, Merlo Roto 40.30 MCSS, klarar fyra ton och har en maximal lyfthöjd på hela 30 meter. Det gör denna modell till den av Merlos teleskoplastare som når allra högst.

Båda maskinerna har samma motor, en sexcylindrig turbodiesel som ger 175 hk och som lever upp till miljökraven enligt Steg 3 och har tiltbar hytt. Maskinerna har också EPD – Eco Power Drive, som ger ägarna möjlighet att reducera drivmedelsförbrukningen.
Liksom tidigare Rotomaskiner har de nya modellerna chassinivellering som kan ställas in på automatik, manuellt eller låsas, allt efter behovet i varje arbetssituation eller vid förflyttning på väg. Transporthastigheten är 40 km i timmen.

Nya Merlo Roto 60.24 och Roto 40.30 kommer till Sverige i vår och lanseringen av de två teleskoplastarna kommer att ske under Maskinexpo 2012.