Som ett steg i Steelwrist strategi att höja grävmaskiners effektivitet och säkerhet lanserar Steelwrist grävmaskinsfästen med Front Pin Lock-teknologi. Den nya teknologin eliminerar problemet med tappade skopor och skapar förutsättningar för säkrare arbetsplatser framöver. Risken för en allvarlig skada till följd av en tappad grävmaskinsskopa är idag en av de stora riskerna på en byggarbetsplats.
Framaxellåset Front Pin Lock innehåller två patenterade innovationer som gör lösningen unik.
Snäpplåst framaxel: När skopans främre axeln är kopplad i snabbfästet så kan man inte tappa skopan­ även om föraren skulle missa att koppla den bakre axel på ett korrekt sätt.
Positiv låsindikering: Föraren ser två gröna indikatorpinnar som indikerar­ att snabbfästet är i låst läge och snäpplåset aktivt.
Tillsammans gör de två nyheterna att så länge föraren ser indikator­pinnarna och skopans främre axel är kopplad (båda syns från förarhytten)­ så kan man inte tappa skopan även om man helt skulle missa att koppla den bakre axeln på ett korrekt sätt.