Boije Ovebrink slog på fredagen 27 april två nya världsrekord i klassen för diesel­drivna hybrider med sin Volvo Mean Green på det historiska flygfältet­ Wendover­ i Utah USA. Planeringen­ från början var att köra för rekord på flygande­ kilometern på Bonneville Salt Flats i Utah men banan var inte i körbart skick så tidigt på året.
Resultaten blev 236,577 i snitthastighet­ med två körningar i båda riktningarna på flygande kilometern­ och även Boijes gamla rekord från Hultsfred­ 27 augusti 2011 på distansen 0-1 000 meter medelhastighet efter två körningar­ slogs med 153,282 kilometer i timmen­ i medelhastighet vilket var lite bättre mot gamla rekordet.

Körningarna var också ett rekord i jämnhet då båda körningarna var inom samma tusendels sekund. 23,486 sekunder på första och 23,486 på andra, vilket aldrig någon tidigare i historien kört enligt FIA,s representant David Petrali från USA.
Wendoverfältet som är mest känt som hemmabasen för Hiroshima bombaren­ under andra Världskriget ligger­ 1 200 meter över havet så Volvo­ teamet tvingades­ skruva ner effekten­ i dieselmotorn med cirka 20 procent för att inte spränga turboaggregaten då luften­ var mycket tunnare mot Hultsfredsfältet­ som bara ligger 100 meter över havets­ yta.

Målet var att nå 250 kilometer i timmen­ i snitthastighet på flygande kilometern men starka vindar på eftermiddagen gjorde att bara två körningar­ på förmiddagen samt 0-1 000 meter medgavs och de förbättringar på motor­effekten som planerats för eftermiddagen fick aldrig teamet möjlighet att testa. Även körning en kilometer med enbart eldrift ingår för att bevisa att bilen­ är en riktig hybrid.
Nu väntar sedvanlig prövning av rekorden­ hos FIA Geneve som brukar ta någon månad eller två innan rekorden blir officiella. Nytt för i år är att FIA nu bytt namnet Internationella hastighetsrekord till World Land Speed Records vilket ger en bättre status för rekorden.