Med en motor på 1500 watt och en slagkraft på 12,5 joule, har den nya GBH 8-45 DV Professional från Bosch hög prestanda. Det unika 3-funktions vibrationsdämningsystemet ökar den tillåtna arbetstiden väsentligt jämfört med den tidigare modellen GBH 7-46 DE. ”Turbo Power”-funktionen ger borrhammaren extra effekt vid bilning.
Genom den tredubbla vibrationsdämpningen kan man arbeta effektivt med GBH 8-45 DV Professional under mer än tre timmar om dagen. Vibrationsdämpningssystemet består av en massdämpare som är integrerad i ett aluminiumskal, ett isolerat huvudgrepp och en vibrationsoptimerad hammarmekanism. Maskinen har dessutom hög användarkomfort tack vare kombinationen av det isolerade huvudgreppet och ett elektriskt skydd mot återinkoppling, som automatiskt aktiveras när du ändrar inställningar från borrning till mejsling.
Den är dessutom fylld med flera användbara funktioner; en inbyggd överbelastningskoppling som skyddar användaren och maskinen, en softstart-funktion för exakt borrning, en varvtalsinställning som ger optimal anpassning till användningsområdet och ett rotationsstopp vid bilningsarbete. 
Bosch har flera matchande tillbehör till borrhammaren. RTec Sharp SDS-max och RTec Speed är särskilt bra till bilningsarbete med borrhammaren. De har alla självslipande egg som gör att de förblir effektiva under hela sin livslängd. Till borrning i betong har ”SpeedX” en extra hög borrhastighet och en mycket lång livslängd.