Schaeffler Automotive Aftermarket satsar på en ny generation LuK friktionsbeläggningar när det gäller service på tunga transportfordon. Det nya och slitstarkare kopplingsbelägget, HD 30 PLUS är tillgängligt för kopplingslameller med storlekarna 430, 400 och 360 mm. Därmed förbättras också slitstyrkan i LuK:s kompletta ersättningssystem för kopplingar i tunga kommersiella transportfordon, RepSet, som innehåller lamell, tryckplatta och antingen ett konventionellt eller hydrauliskt urkopplingslager.
LuK:s nya friktionsbelag har två skikt med ändlösa fibrer. Det lägre skiktet är utformat för att kunna klara höga temperaturer, ge formstabilitet­ och styvhet, medan belagmaterialet på det övre skiktet har konstruerats för att leverera högsta möjliga nivå på friktionsstyrkan,­ minska slitage och ge bättre växelkomfort. Tillverkningsprocessen är helt fri från lösningsmedel och materialet som används­ i HD 30 PLUS är asbest- och blyfritt samt innehåller heller inget kadmium, kvicksilver eller krom.