Bridgestones nya lastbilsdäck ECOPIA H-STEER 001 och ECOPIA H-DRIVE 001 (dimension 315/70 R22.5) visades för första gången i Europa på mässan Reifen International Tyre Fair i Essen. De är de mest ekologiska och ekonomiska lastbilsdäck som Bridgestone­ någonsin har utvecklat. De är speciellt utvecklade för bränslemedvetna fjärrtransporter och ger lägre rullmotstånd, bränsleförbrukning och miljöpåverkan samtidigt som de behåller höga nivåer av prestanda och säkerhet.
Däcken har Bridgestones exklusiva NanoPro-Tech™ gummiblandning som reducerar­ energiförlusten i slitbanan vid belastning. Denna reducerade energiförlust resulterar i lägre rullmotstånd – utan att kompromissa inom andra områden som dragkraft, våtgrepp och miltal.
År 2011 började Bridgestone leverera ECOPIA H-STEER 001 och ECOPIA H-DRIVE 001 till en ledande fordonstillverkare och fler följer under 2012. Bridgestone­ har också infört begränsad försäljning till utvalda kunder för att få in synpunkter innan­ den officiella lanseringen 2013.