Ford utsätter Transit Custom för extrema temperaturer och 550 000 dörrstängningar för att kontrollera att den nya modellen tål många års tuff behandling. Teamet lät ”smälla igen” dörrarna på sin nya van mer än 550 000 gånger för att se till att den under många år klarar påfrestningar i den ofta tuffa miljö som den används­ i.­ Testerna utfördes dessutom i en miljö där temperaturen kan ställas in från minus 40 grader till plus 82 och där man kan få fram en fuktighet på hela 85 procent.
 – Det här är värsta tortyren för en bil — mer än en halv miljon dörrstängningar i allt från tropisk hetta till arktisk kyla, säger Barry Gale, teknisk chef för kommersiella fordon på Ford Europa.
Transit Custom är Fords helt nya transportfordon i entonsklassen. Modellen kommer att börja säljas i Europa och andra delar av världen senare under året.