Det estniska företagat Meiren Engineering kommer med flera nyheter till vintern.­ Meiren­ sidoplogar är nu anpassade till svenska plogbilar. KSR4603 (4.6 m) är en välutprövad­ modell som kan sättas både på tre- och fyraxlade bilar. För extremt snörika­ förhållanden har Meiren en ny högkastande modell, MSK3703, som är en vidareutveckling av bästsäljaren MSP-serie plogen. Det är samma plog som Meiren har sålt i Sverige flera år men i fjällen och i Norra delen av Sverige där det snöar som mest måste man kasta snön högt och långt. MSK3703 är den rätta verktyget för detta uppdrag.
På Maskinexpo visade man upp en helt nytt koncept som gör det möjligt att flytta plogen i sidled 1,2 meter och samtidigt behåller man alla svängfunktioner precis som på vanliga plogar – 43 grader åt båda håll. Konceptet testas vidare i Sverige nästa vinter och väntas bli ute för försäljning inom ett år.