McLarens Nu-Air®-däckserie Semi-Pneumatic Tire Technology för kompaktlastare, grävlastare och teleskoplastare är försedd med strategiskt placerade hål i däckens sidoväggar för att förhindra att däcken skärs eller får revor. Hålens placering, djup och konliknande form har konstruerats för att åstadkomma en stötupptagning som möjliggör maximal prestanda och livslängd både på väg och i terräng. Till skillnad från helt pneumatiska däck, som använder komprimerad luft för att åstadkomma stötdämpning, så kan Nu-Air® inte punkteras, vilket avskaffar risken för driftsstopp på grund av oförutsedda punkteringar.
Däcket Nu-Air® är tillverkat av en slitstark gummiblandning och konstruerat för att tåla de tuffaste arbetsförhållanden och tung last.

Nu-Air®-serien finns i två versioner: All Terrain och Dirt Terrain. Nu-Air® Dirt Terrain är konstruerat för användning ”off-road” och har en beräknat arbetslivstid på 3000 timmar. All Terrain-däcket passar bättre för inomhusbruk eller asfalt, cement och vägbeläggningar. Dess beräknade arbetslivstid kan nå upp till 3500 arbetstimmar vid användning under normala arbetsförhållanden.