En ny vinnare har presenterat sig i Nordic Trophy. Det blev Pouls Bremseservice från  Danmark och chauffören Martin Larsen som tog hem segern före både den regerande mästaren Mika Auvinen från Finland och svenskhoppet Ekdahls Åkeri från Malmö. Vinnarbilen är en Scania T164 nosbil i mustigt rött med historiska Scaniamodeller som motiv.

Runt 200 bilar fanns med i startfältet när den 33:e upplagan av Nordic Trophy avgjordes på Elmia i Jönköping lördagen den 25 augusti. Det var det jämnaste och mest högklassiga startfält som mönstrats hittills.
Förhandssnacket handlade mycket om den regerande mästaren Mika Auvinen som kom med ett nybygge, en Mercedes Actros med rymdtema, och svenske storåkaren Ralf Ekdahl som än en gång utmanade med sin maffiga Volvo FH16 ”Road Cruiser”.
Men det var dansk dynamit som smällde högst i Jönköping. Paul´s Bremseservice tog hem segern med en Scania T164 nosbil i mustigt rött. Bilen är lackat med historiska Scaniamodeller.
– Jag kan bara inte fatta att vi vann, i denna konkurrens. Det fanns inte i min sinnevärd att vi skulle åka till Sverige och slå Mika Auvinen som man läst så mycket om i Trailer, det är helt otroligt. Det sa en överväldigad Martin Larsen, chaufför på Pouls Bremseservice och mannen bakom bygget.

Publiken flockades kring torped-Scanian under hela dagen, onekligen var valet av tema en succé. Utöver Nordic Trophy vann Pouls Bremseservice också publikomröstningen i Utmanarklassen.

Mika Auvinens nya Mercedes Actros bulkbil, Xtar, gillades också av publiken. Bilen fick flest röster i Mästarklassen och blev totaltvåa i Nordic Trophy.
– Givetvis är jag besviken över att jag inte vann. Men vi tar danskarna nästa år, sa Mika Auvinen optimistiskt direkt efter prisutdelningen.