Norton lanserar en ny diamantklinga för kapning av flera olika material. Den nya klingan, som har beteckningen 4×4 Explorer +, är en vidareutveckling av 4×4 Explorer och uppges bland annat ge snabbare och bekvämare kapning och ha längre livslängd än sin föregångare.

Den nya diamantklingan har 12 mm höga diamantsegment vilket ger 20 procent längre livslängd enligt tillverkaren och segmenten är dessutom räfflade vilket ger 40 procent snabbare kapning. Klingor med diameter 300 mm och 350 mm har trapetsformade segment vilket minskar vibrationsnivån och gör arbetet bekvämare för användaren. Klingan kan kapa flera olika byggnadsmaterial vilket minskar behovet av lagerhållning av olika specialklingor samt ger tidsbesparingar för byte av klinga för olika material. Explorer 4×4 + kapar förutom betong, armerad betong, asfalt, granit mm även stål upp till 5 mm tjocklek. Den finns i diametrarna 230, 300 och 350 mm för användning i bensindrivna handhållna maskiner, bordsågar samt golv- och vägsågar.

– Med 4×4 Explorer + kan flera olika material kapas båda snabbare och bekvämare. Dessutom minskas behovet att lagerhålla flera olika klingor för varierande material, säger Henrik Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB.