År 1952 kom Arbesko med en stor nyhet i Sverige – skyddsskor till landets arbetare. Arbesko såg att arbetare var i stort behov av vettiga skor, skor som de kunde arbeta i hela dagen utan att vara rädda för att krossa sina tår. Här och då föddes varumärket Stålex. Behovet var enormt och med tiden blev Stålex synonymt med just skyddsskor.
Mycket har hänt sedan 1952. Idag räcker det inte att ha skor som är bekväma och skyddar arbetarens fötter. De måste ha en personlighet och en identitet. Varumärket Stålex har fått stå tillbaka under åren men Arbesko tycker nu att det är dags att introducera en ny generation Stålex, designade för en ny generation arbetare.
– Vi har tagit vår historia och stolthet med oss in i framtiden av teknik och utvecklat en sko för streetsmarta människor – arbetare som vill vara skyddade men ändå se bra ut, säger Peter Svensson, affärschef, Arbesko.
Skorna har en härlig passform och komfort – och är testade och godkända enligt rådande Europeiska standarder.  Arbesko har lagt stort fokus på design och attityd. Med sin retrodesign riktar sig skorna främst till en målgrupp som är medvetna om sitt utseende och tycker det är lika viktigt att se bra ut på jobbet som på fritiden.

Carmine Red – Sneaker med skön passform
Skon är i läder (nubuck), har en 3M-reflex, mjukt spiktrampskydd, metallfri skyddståhätta, ESD-funktion, inläggssulan OrthoLite® för hög komfort för foten och sist men inte minst en bra slitsula med RPU® Grip Technology: mycket bra fäste för suveränt halkmotstånd.
Skyddsklass: EN ISO 20345, S1 P, SRC. Storlekar: 39-47.


Ghost White – Skyddssko i streetmodell

Skon är i mikrofiber, har mjukt spiktrampskydd, metallfri skyddståhätta, ESD-funktion, inläggssulan OrthoLite® för hög komfort för foten och sist men inte minst en slitsula med RPU® Grip Technology: mycket bra fäste för halkmotstånd.
Skyddsklass: EN ISO 20345, S1 P, SRC. Storlekar: 35-47.

Hot Pink – Sneakermodell för kvinnor
Skon är i läder (nubuck), har en 3M-reflex, mjukt spiktrampskydd, metallfri skyddståhätta, ESD-funktion, inläggssulan OrthoLite® för hög komfort för foten och sist men inte minst en bra slitsula med RPU® Grip Technology: mycket bra fäste för att få bra halkmotstånd.
Skyddsklass: EN ISO 20345, S1 P, SRC. Storlekar: 35-41.

Pale Blue – Lätt skyddskänga i sneakermodell
Kängan är i läder (nubuck), har mjukt spiktrampskydd, metallfri skyddståhätta, ESD-funktion,  inläggssulan OrthoLite® för skön komfort för foten och sist men inte minst en bra slitsula med RPU® Grip Technology: mycket bra fäste för att få halkmotstånd.
Skyddsklass: EN ISO 20345, S1 P, SRC. Storlekar: 35-47.