St1 rustar upp över 100 stationer för tung trafik under det kommande året. Initiativet kommer från den nya ägaren St1 Energy, som tar kundernas önskemål om en fungerande och trevlig arbetsmiljö på allvar. Renoveringen startar nu och beräknas ta ca 1 år. Stationsnätet byter samtidigt namn till Shell TruckDiesel och känns igen i en ny, enhetlig design. I december 2010 köpte St1 Energy Svenska Shell, då började också planerna på att se över stationsnätet för tung trafik.
− Vi vill att våra kunder, chaufförer som åkare, ska kunna tanka snabbt, säkert och effektivt samtidigt som de befinner sig i en trevlig miljö. Därför gör vi en ordentlig kraftansträngning nu och förser samtliga stationer med nya pumpar och senaste tekniken på kortläsarna samtidigt som vi bygger om och fräschar upp. Vi kommer också att erbjuda AdBlue på pump i större utsträckning än tidigare, vilket vi vet är efterlängtad bland många chaufförer, säger Ulf Johansson, försäljningschef på St1.