Ett hundratal åskådare hade lockats till Eskilstuna Flygplats för att se Swecon Anläggningsmaskiners hjullastare Volvo L60G PCP slå sitt eget världsrekord och samtidigt nå drömgränsen 120 kilometer i timmen.
De som kommit för att bevittna ett världsrekord behövde inte bli besvikna. Det tog dock åtta vändor längs landningsbanan innan rekordföraren Karin Olsson hittade rätt med inställningarna och kunde passera på den tangerade målhastigheten. Därmed putsades världsrekordet med hela 17 kilometer i timmen och maskinen uppnådde svensk motorvägshastighet, något som hela tiden varit en drömgräns i planeringen av attacken på det gällande rekordet.
– Vi kan inte annat än vara mycket stolta och nöjda med vad teamet har presterat. Med tanke på att vi hade en del tekniska problem så sent som dagen innan försöket, så är det med lättnad som vi kan glädjas över ett nytt fantastiskt rekord, säger Fredrik Rigö, marknadskommunikationschef på Swecon.
– Teknikerna har gjort ett bra jobb, men det är inte det lättaste att köra ett midjestyrt fordon i denna hastighet, så jag är mycket lättad över att det gick vägen, säger föraren Karin Olsson.