Det nya hörselskyddet Peltor WS Alert XP har uppgraderats enormt i jämförelse med de tidigare skydden. För att hörselkåpan lättare skall få en ordentlig radiomottagning har en ny radiokrets (2G krets) samt ny antenn monterats i skyddet vilket ger en mer stabil mottagning med extra prestanda. Peltor har självklart förutom radiomottagningen tänkt på dagens snabba utveckling av mobiltelefoner och då uppdaterats hörselkåpans mjukvara för att Bluetooth/Blåtand skall vara kompatibel med marknadens senaste mobiltelefoner. Splitter nya högtalare med 3M’s patenterade lösning ger ett ordentligt ljud både för streaming samt FM-radion. Som på tidigare modeller kan du prata i telefon via Bluetoothen även i bullrig miljö då medhörningen är överlägsen!

Utseendet har ändrats till en svart design med AA-batterier samt 3,5 mm AUX-anslutning. Senare under hösten kommer även laddare med USB-kabel med adapter för vägguttag samt hygiensats och även uppladdningsbara batterier till hörselskyddet.

Hörselskyddet finns att köpa på Proffsmagasinet.