Tyska TÜV (Technischer Überwachungs-Verein) har nyligen presenterat en rapport om lastbilar där MAN:s TG modeller, utan undantag, tar de ledande positionerna när det gäller pålitlighet. Jämfört med sina konkurrenter uppnådde TGL, TGM, TGS och TGX de bästa resultaten med minst antal anmärkningar av alla ett till fem år gamla bilar.

Den här TÜV rapporten för lastbilar har nu för första gången publicerats i samarbete med branschtidningen ”VerkehrsRundshau”. Rapporten visar bland annat att – med 78 procent helt felfria bilar i den ”yngsta åldersgruppen” tog den Münchenbaserade lastbilstillverkaren förstaplatsen. Det samma gällde för gruppen med fem år gamla bilar, där hela 48,8 procent var felfria.

I kategorin ”allvarliga fel” för bilar mellan ett till fem år fick MAN:s bilar bättre resultat än konkurrenterna, med bara 4,7 procent allvarliga fel bland ett år gamla bilar. Motsvarande siffra för den sämsta konkurrenten var 10,4 procent.

MAN nådde resultat över snittet för pålitlighet och hållbarhet inom kategorierna ram/fjädring, ”bromssystem, drivlina och belysningssystem.

Alla testresultaten i TÜV rapporten presenteras i en bilaga i ”VerkehrsRundshau” nr 32, 2012.