Case Construction Equipment har presenterat de tre första modellerna i det nya utbudet av hjulgrävare. Modellerna benämns WX148, WX168 och WX188. Kraft och prestanda garanteras i ett tre pumps hydraulsystem, med en dedikerad pump för svängfunktionen, med möjlighet att välja arbetslägen på motorn, en stabil undervagn och en förbättrad förarhytt. Dessa förbättringar resulterar i en ökad förarkomfort och enkelt handhavande, bra servicetillgänglighet och minskade ägarkostnader.

För kontroll av motorvarvtal och möjlighet att välja arbetslägen på motorn erbjuds en enkel kontroll för användaren, där maskinens funktion ställs in. Denna kontroll har följande lägen: låg tomgång, två lyftlägen, tre typer av Eco arbetslägen plus ett läge för maximal grävprestanda. Det finns också ett särskilt transportläge för snabb förflyttning mellan olika platser.
”Case Intelligent Swing” (CIS) ger operatören möjlighet att justera maskinens olika grävcykler för att passa en mängd olika arbetsplatser. Maskinerna har fyra inställningar för svingaccelerationen och tre inställningar för inbromsningen, vilket gör dessa maskiner lättare att använda i trånga miljöer.

De senaste WX modellerna har ett robust chassi med möjlighet till schaktblad. En maskin utrsutad med ett schaktblad och stödben, eller utan schaktblad och stödben både fram och bak, ger bra balans och en stabil arbetsplattform. Maskinerna manövreras genom en ny helautomatisk hydrostatisk ”powershift-transmission” som är direkt monterad på bakaxeln för maximal markfrigång. Med nya robusta ZF axlar, levererar grävmaskinerna höga hastigheter, upp till 35 km / h, men också total kontroll vid låga hastigheter genom en kryphastighetsfunktion.

ROPS / FOPS förarhytt på WX maskinerna uppfyller alla EU-regler, vilket ger en bekväm och säker arbetsmiljö. Med automatisk luftkonditionering, luftfjädrat säte och justerbara kontroller kommer alla operatörer att kunna hitta en bekväm arbetsställning, vilket ger minskad trötthet och ökar produktiviteten.