Den norska plogtillverkaren Tellefsdal har förlagt en del av sin plogtillverkning i Sverige. Det är underleverantören­ WTJ i Arbrå som sedan­ i våras har tillverkat vikplogar åt Tellefsdal för framförallt den svenska marknaden.
– Med tillverkningen i Arbrå, centralt beläget i Sverige kommer vi att kunna serva våra kunder på bästa sätt med snabba leveranser. Det tillsammans med vår höga produktkvalitet vill vi bli en stabil leverantör på den svenska marknaden, säger Tellefsdals avdelningsledare Bengt Enqvist.

V90 är en av marknadens kraftigaste vikplogar för traktor, hjullastare och lastbil med koniska vingar­ för bästa kastförmåga.
Plogen har ett pendelfäste för bra följsamhet mot marken, med kombi-infästning mot bäraren för att passa både traktor med fronthydraulik/3-punkt fäste och hjullastare med stora BM. Den kan även förses med parallellogram för att passa lastbil.
Plogen levereras med dubbelverkande cylindrar, överströmningsventil, ackumulator och hydraulslangar med snabbkopplingar. Diagonalfunktion,­ väljarventil och belysning är standardutrustning. Arbetsbredden är från 2 800, 3 200, 3 700 och upp till 4 000 mm.