Ny från Jonsered är CS2253 – motorsågen som är framtagen främst för professionella skogsarbetare och yrkesanvändare. Det här är en kompakt och lättmanövrerad maskin som inte gör användaren besviken när det kommer till fällning och kvistning av små och medelstora träd.
På motorsågen, som är i 50-kubiksklassen, har avståndet mellan handtagen optimerats och det främre handtaget sänkts vilket gör sågen mer följsam.
En ny funktion i sågen är Jonsereds egenutvecklade Carb Control, vilket innebär att förgasaren är mickroprossesorstyrd och helt automatisk. Den patenterade tekniken ser till att förgasaren anpassar sig automatiskt enligt rådande lufttryck, bränslekvalitet, temperatur och luftfilterförhållande. Framför allt sparar användaren tid genom att inte behöva ställa in förgasaren manuellt.

CS2253 har en Clean Power-motor som reducerar bränsleförbrukningen med upp till 20 procent. Den som arbetar sparar inte bara pengar, han eller hon skonar också hälsan genom att utsätta sig för mindre avgaser. En annan nyhet är att svärdsmuttrarna är integrerade,­ vilket minskar risken att de tappas bort i skogen. CS2253 finns med värme i handtaget och uppvärmd förgasare, modellen heter då CS2253 WH.
Modellen CS2252 har en något snällare motor, men som för övrigt har samma unika och nyutvecklade egenskaper som CS2253.