VBG:s nya 50 mm koppling med fast fångmun erbjuder en nyskapande konstruktion med fjädrande kompressionselement som möjliggör­ fulla vinkelutslag och gör till- och frånkopplingen snabb och smidig.
575V-2 från VBG är en nyskapande koppling för 50 mm dragögla enligt ISO-standarden, designad för tuffa tag. Den är framtagen för kärror och släpvagnar samt särskilt lämplig för dollies. Konstruktionen med kraftiga kompressionselement betecknas av tillverkaren som ingenting mindre än en världsnyhet.
– Materialet är så styvt att dragöglan styrs in vid tillkoppling och samtidigt tillräckligt elastiskt­ för att medge 90 graders vinkelutslag. Dessutom går kopplingen att öppna och stänga oberoende­ dragstångsvinkeln vilket minskar problem och gör till- och frånkopplingen snabb och smidig,­ säger Gunnar Nyvaller på VBG Group Truck Equipment AB. Enligt honom innebär­ det för en chaufför med många till- och frånkopplingar per dag ökad komfort, stora­ tidsbesparingar och tryggare rangering.