VBG:s nya dragbalksprogram, CMS, består av fordonsanpassade totallösningar för alla behov.
CMS 63V är en fordonsanpassad dragbalk med skruvad/nitad design som gör den lätt att bygga in i chassit. Den levereras färdig­monterad och finns även utrustad med fäste för något av VBG:s underkörningsskydd. Dragbalken är designat för lastbilar med kort överhäng, exempelvis tippbilar, där utrymmet inte räcker till för en gavelplåt och montage utvändigt bilramen. Därför är istället valt en teknik med tvärbalkar invändigt ramen.
CMS DBI är ett dragbalkssystem för inre montage som ger en kopplingsplacering nära lastbilens­ bakaxel när krav föreligger om en framflyttad och lågt monterad koppling. Detta­ möjliggör kort avstånd mellan lastbil och släpfordon. Design med skruvförband och minimalt med svetsning ger en dynamisk, flexibel konstruktion vilket avsevärt förenklar ­påbyggnationen. Med hjälp av mellanlägg kan balken anpassas till i stort sett alla modeller.
Samtliga produkter är ECE-godkända och kan också levereras färdigmonterade för helfordonsgodkännande.