3M Peltor fortsätter att utveckla hörselskydden mot marknadens behov. Det senaste tillskottet i familjen hörselskydd heter Peltor WS ProTac XP och ersätter WS Tactical XP.

Hörselskyddet WS ProTac XP har dels ett nytt namn då dess lillebror fortfarande heter Peltor Tactical XP.  Den största delen av hörselskyddskunderna är i behov av att hörselskyddet har både bluetooth och medhörning vilket  även denna nya hörselkåpa har.

Det nya hörselskyddet är utrustat med medhörning, DSP Digitalt bullerdämpad mikrofon, snabb PTT funktion, uppdaterad VOX- funktion samt bluetooth för kommunikation genom DECT-telefon, mobiltelefon eller komradio.
Den största förändringen är hörselskyddets PTT funktion som dramatiskt uppdaterats från tidigare 600 millisekunder till cirka 60 millisekunder. Vad som menas med detta är att PTT (PushToTalk) har blivit enormt mycket snabbare vilket gör det till en snabbare kommunikation.

VOX, även kallad röststyrningen i headsetet är utvecklat så den automatiskt reglerar sig efter bullernivån i omgivningen. VOXen sänder direkt det du vill kommunicera utan en enda knapptryckning och ljudet spelas in och sen spelas upp men en omärkbar fördröjning vilket gör att även första ordet hörs klart och tydligt!

Utseendet är diskret i en mörkblå/svart färg, mikrofonen sitter på vänstra sidan och volymknapparna på skyddet ligger lite infällda för att minska slitaget.