Bakom nöjde platschefen Hasse Olsson står 50 Offroad-frontskydd redo att skeppas till Tanzania.

Det nya året börjar gott för Trux – en stor beställning på Offroad-frontskydd har precis skeppats till Scania i Tanzania.

Det är många som konstaterar att Afrika är på stark frammarsch och det förutspås att det marknadsmässigt kommer bli en av framtidens viktigaste kontinenter. Handelsminister Ewa Björling har bland annat sagt att sex av världens tio snabbaste växande ekonomier finns i Afrika.
För Trux har Afrika varit en betydelsefull marknad i flera år. Bland de mer utmärkande länderna återfinns Angola men senast var det till Tanzania Ljusdalsföretaget skickade iväg en container full med Offroad-frontskydd.

Ordern lades av Scania Tanzania Ltd, som inom kort ska utrusta 50 Scania G-seriebilar med Trux frontskydd. Dessa kommer att transportera bränsle till flera länder i Östafrika – bland andra Tanzania, Zambia, Burundi, Rwanda och Uganda. Scania Tanzania Ltd levererar cirka 100 bilar per år i landet där 7 av 10 lastbilar är en Scania.
– Primärt är frontskydden till för att skydda bilen under kökörning och för att förhindra stillestånd vid viltolyckor, men de är ju även snygga som utsmyckning på bilen, säger Peter Holm, Pre-Sales/Sales Support Manager på Scania Tanzania Ltd.