Kortnyheter

Bli en ”Scania Fuel Master”

På Scanias användarsajt Scania Fuel Masters pågår en tävling där förare berättar om sina prestationer när det gäller att köra bränsleeffektivt. Andra förare kan ge erkännanden – i form av honks – och det är upp till förarna själva att avgöra om exempelvis 45,7 liter/100 km för en 60-tons skogsbil är ett bra resultat en iskall vinterdag i Polen. Vinnarna får, förutom äran att kalla sig ”Scania Fuel Master”, även en Scania-klocka.

– När halva tävlingstiden nu gått har drygt 400 stolta förare berättat om sina bästa körningar och vi har korat 12 ”Fuel Masters”, säger Örjan Åslund, Head of Product Affairs, Scania Trucks.

Scania Fuel Masters är öppen för alla förare i Europa som kör Euro 5 eller Euro 6, oavsett märke på lastbilen.

– Det är ett sätt för oss att visa respekt för vardagshjältarna ute på vägarna, fortsätter Örjan Åslund. Teknikutvecklingen med allt effektivare drivlinor och uppkopplade fordon går rasande snabbt, men individen bakom ratten har fortfarande en helt avgörande påverkan på hur totalekonomin för fordonet ser ut.

Scania Fuel Masters är en unik aktivitet genom att det är förarna själva som rapporterar och får stå för sina prestationer. Alla slags lastbilar är välkomna att delta, oavsett köruppdrag och last.
 www.scania.com/se