Produktnyheter

Offensiv mot tunga fordon

Den svenska tillverkaren av fordonsverktyg breddar sitt sortiment med speciellt framtagna verktyg och en tydligare profil gentemot tunga fordon.

För ett par år sedan fick Kamasa Tools en beställning från ett skogsavverkningsföretag i norra Ryssland. De använde Kamasa Tools verktyg men saknade bland annat större dimensioner av slagnycklar för att kunna reparera sina maskiner. Det väckte en tanke hos det svenska företaget som de nu gör slag i.

– Vi ser en stark potential inom commercial vehicles, tunga fordon, och utvecklar därför nu vårt sortiment. Dels lyfter vi fram befintliga verktyg som passar den tunga marknaden och ger dem en egen plats i katalogen och på vår hemsida. Men vi har även tagit fram nya verktyg som till exempel specialhylsor till lastbilsaxlar. De är helt unika för vår nya satsning, säger Bert Lundmark, produktutvecklare på Kamasa Tools.

Tanken är att Kamasa Tools ska fortsätta fördjupa sitt sortiment för tunga fordon och regelbundet presentera nyheter för lastbilar, skåpbilar, bussar, traktorer, jordbruks-, skogs- och gruvmaskiner. Just nu testar man pallbockar som ska klara 15 tons last.

– Vi är medvetna om att vi ännu inte är lika kompletta som vi är på personbilsverktyg. Därför hoppas vi på respons och synpunkter från marknaden och så vi kan utbyta kunskap och erfarenheter för att fortsätta utvecklingen, säger Bert Lundmark.

Samtliga verktyg för tunga fordon finns samlade på www.kamasatools.com/sv/produkter/tunga-fordon/