Produktnyheter

Smidig dieselvärmare

Dieselvärmaren Airrex AH-200 har en effekt på 13 kW och lämpar sig därför perfekt för att värma upp till exempel garaget, sommarstugan, verkstaden eller altanen. Värmaren står hjul, är lätt att flytta och kräver ingen fast installation. 

Airrex AH-200 är termostatstyrd (0–40 grader Celsius) och drar enbart 80 watt el när den går. Den integrerade bränsletanken rymmer 25 liter.

– Detta är vår minsta dieselvärmare, men det finns även större. AH-300 och AH-800 har effekter på 15 respektive 22 kW och lämpar sig därför för större utrymmen, säger Marcus Juselius på Rex Nordic.

Airrex-värmarna ger är mycket behaglig, det är ingen fläkt som blåser, utan det är strålningsvärme. Strålningsvärmen värmer upp material och värmen fördelar sig jämnt i hela utrymme. Eftersom det inte finns någon fläkt så är värmaren väldigt tystgående.

– Värmaren är rökfri och nästan luktfri, så du behöver inte leda ut avgaserna med ett särskilt rör, vanlig luftventilation räcker bra. Om du däremot sover i samma utrymme som värmaren används i rekommenderar vi att du leder ut avgaserna, tillägger Marcus Juselius.

Rex Nordic