Nyhet

60 år med en levande legend!

En holländares idéskiss blev till världens mest kända nyttofordon. Volkswagen Typ 2 ”byggde Europa”, blev hippiesymbol i USA och alla campingbilars urmoder samt världens första MPV långt innan begreppet var uppfunnet, och nu har denna ikon rullat på svenska vägar i 60 år.
En dag i september 1950 rullade den första ”Folkabussen” i land på svensk mark och direkt efter den följde ytterligare 49 stycken Volkswagen Typ 2 i skåpversion. Den 4 oktober skedde den första kundleveransen, som gick till Nils Wemmert i Hyllinge utanför Helsingborg. Föga anade väl professor Ferdinand Porsche att hans ”Folkvagn” skulle utvecklas till att också bli en av världens mest sålda godstransportörer och dessutom en hippieikon och en trendsetter.
Bil & Verkstad gratulerar på 60 års dagen!

logo
Redaktionen