Nyhet

100.000 Mazda MX-5 sålda i England

Nu har japanska Mazda MX-5 slagit rekord i Storbritannien som den mest sålda sportbilen med 100.000 exemplar på 20 år.
När Mazda MX-5 premiärvisades 1989 på Chicago Motor Show och året efter började säljas i Europa blev det succé. Redan första året såldes 2.246 Mazda MX-5 i Storbritannien. 2007 noterades en rekordförsäljning av 9.234 exemplar.
De sportbilsintresserade britterna har under modellens hittills 20-åriga historia köpt tio procent av den totala produktionen på ungefär en miljon MX-5, vilket även innebär att de också står för 40 procent av hela försäljningen i Europa. MX-5 nummer 100.000 köptes för övrigt av läkaren Helen Jones från Cheshire.
Men Mazda MX-5 har blivit en klar succé även utanför det förlovade sportbilslandet. Modellen finns sedan flera år i Guinness Book of World Records som den mest tillverkade tvåsitsiga sportbilen i historien och den har hittills erövrat 178 internationella utmärkelser, varav 58 genom den senaste, tredje generationens, Mazda MX-5. Bilen blev till exempel Japan Car of the Year 2005-2006 och Top Gear Magazine´s Roadster of the Year 2006.
I England fortsätter Mazda MX-5 att erövra utmärkelser. Bara i år har MX-5 utsetts till Bästa sportbil i klassen av undersökningsinstitutet J D Powers och för femte året i rad fått utmärkelsen ”Best Roadster” av motortidningen Auto Express.

logo
Redaktionen