Nyhet

Peugeot iOn rullar snart i Östersunds kommun

Peugeot Sverige har undertecknat ett samarbetsavtal med Östersunds kommun om test av elbilen Peugeot iOn i vinterklimat. Avtalet innebär att Peugeot placerar 40 av de första Peugeot iOn i Östersund. Peugeot iOn beräknas rulla in i vinterstaden Östersund i februari 2011.
Östersunds kommun driver tillsammans med Jämtkraft, ”Green Highway – demonstration av elbilar i vinterklimat”. Det är ett projekt med stöd av Energimyndigheten, som innebär att företag, organisationer och privatpersoner får ett bidrag på 25.000 kronor när de köper eller leasar en elbil. Totalt ingår 56 elbilar i projektet.
– Det är mycket glädjande att Peugeot väljer att placera bilarna här i Östersund och det är en viktig pusselbit för att utveckla Östersund till ett internationellt vintertestcenter för elbilar i urban miljö, säger kommunalrådet AnnSofie Andersson. Testbilarna kommer också att bidra till forskning och utveckling när det gäller eltrafik.
Enligt Peugeot är iOn en smidig bil i stadstrafik, lättskött, tyst, säker, bekväm och körs på ett nytt och miljömässigt hållbart sätt. Den har en genomsnittlig driftskostnad på mellan 15 och 20 kronor per tio mil.
– Vi tycker att Östersunds kommun och Jämtkraft är mycket intressanta samarbetspartners eftersom de ligger långt fram när det gäller infrastruktur och användning av elbilar, säger Therese Granath, försäljningschef på Peugeot. Vår ambition är ett ha ett nära samarbete med dem för att ytterligare utveckla våra elbilar för Sveriges specifika men unika förutsättningar.

logo
Redaktionen