Produktnyheter

Nya Mazda5 – utvecklad från grunden


Sent i höst introduceras nya Mazda5 hos återförsäljarna runtom i Europa. Den första versionen blev populär som en flexibel, kompakt och säker familjebil. Sedan introduktionen under 2005 har Mazda5 hittat över en halv miljon ägare runt om i världen, varav cirka 175.000 i Europa.
Nya Mazda5 är utvecklad från grunden för att i alla avseenden förbättra den tidigare versionen av Mazda5 när det bland annat gäller design, säkerhet och funktionalitet. Nya Mazda5 har fått ett nytt utseende med Nagare designelement och en förbättrad körkänsla. Kvar finns de uppskattade positiva fördelarna som de två bakre skjutdörrarna, en mycket stor baklucka, den flexibla inredningen och benutrymmen för både andra och tredje sätesraden som är bland de största i segmentet. Sätena är större och mer bekväma än tidigare och instrumenten lättare att använda. Kupén har dessutom blivit tystare, olika material har högre kvalitetskänsla och en ny motor minskar bränsleförbrukningen och utsläppen av CO2 med en bra bit över tio procent. Tillsammans med en lång lista av ny utrustning kommer nya Mazda5 att ännu bättre svara upp emot europeiska familjers önskemål.
Mazda5 får en för modellen helt ny motor, Mazdas direktinsprutade bensinmotor MZR 2.0 DISI, som tillsammans med Mazdas eget start/stopp-system, i-stop, ersätter den tidigare två litersmotorn, vilket innebär en minskning av både bensinförbrukningen och utsläppen av koldioxid med en bra bit över tio procent.
Mazdas nya direktinsprutade bensinmotor ger maximalt 150 hästkrafter vid 6.200 rpm och ett maximalt vridmoment på 191 Nm vid 4.500 rpm. Topphastigheten är 194 km/tim och accelerationen från 0-100 km/tim går på 11,0 sekunder.

logo
Redaktionen