Produktnyheter

Nytt sortiment slip- och polerprodukter

Norton lanserar ett nytt sortiment slip- och polerprodukter för bearbetning av lack som till exempel renovering och reparation av lackdefekter. Sortimentet består bland annat av slip- och polerrondeller, våtslippapper, polerpastor och polersvampar.
Det nya sortimentet, som har beteckningen Norton Ice, är avsett för finjustering och polering av billack och används för borttagning av lack- och ytlacksdefekter såsom rinningar, dammnoppor, apelsinyta med mera. Samt för nedmattning, finpolering, rubbning och lackskydd. I det nya sortimentet ingår rondeller med ett skikt skumgummi i mycket fina kornstorlekar (P 1.500, 2.000 och 3.000) och som har kardborrefastsättning. Det tjocka skumgummiskiktet absorberar vatten och dammpartiklar och gör rondellen mycket följsam vilket förhindrar genomslipning. Rondellerna finns i dimensionerna 76 mm och 150 mm. Vidare ingår Black Ice rosettrondeller för våtslipning av klarlack innan polering. Dessa rondeller är självhäftande och finns i diameter 38 mm och används tillsammans med en speciell slipklots med två olika hårdheter. Dessutom ingår Dry Ice kardborrerondeller med baksida av plastfilm i dimensionerna 76 mm och 150 mm. Slipning med dessa rondeller förkortar den efterföljande poleringstiden.
Vidare kan nämnas Liquid Ice som är en vattenbaserad polerpasta som finns i två varianter: Step 1 som används efter polering med korn 1.500 och Step 2 som används efter polering med korn 2.000 och 3.000. Polerpastorna är helt silikonfria och uppfyller EU:s miljökrav. Pastorna används tillsammans med lammullshätta och polersvamp. Dessutom ingår Liquid Ice Detailer Spray som används för lackförsegling vilket ger den renoverade ytan förbättrad motståndskraft.
www.saint-gobain-abrasives.com

logo
Redaktionen