Produktnyheter

Goodyear UltraGrip Ice+

Goodyears nya nordiska dubbfria vinterdäck, UltraGrip Ice+, har blivit vinterns stora testvinnare i de flesta nordiska motormagasin. Topplaceringen grundar sig på däckets jämna prestanda med bra grepp på snö och is samt utmärkta köregenskaper på både torrt och vått väglag.
När UltraGrip Ice+ testades i år av den oberoende testorganisationen Test World i Finland, som levererar tester till flera av de ledande motor- och dagstidningarna i Norden och Baltikum, konstaterade de att däcket har betydligt bättre prestanda än samtliga huvudkonkurrenter. UltraGrip Ice+ har utmärkt grepp på alla varierande vinterväglag. Däcket utnämndes därför av Test World till ”det bästa vinterdäcket för nordiska förhållanden”.
Test World fastslog att Goodyear UltraGrip Ice+, ”tack vare bra balans mellan däckets olika egenskaper”, presterar bäst av alla däcken överlag. UltraGrip Ice+ får höga betyg för pålitlig väghållning på asfalt och kombinerar höga prestanda på både vått och torrt med säkert grepp på is och snö. Det är en kombination som blir allt viktigare i Sverige för att öka säkerheten i vinterkörning på många olika underlag. UltraGrip Ice+ är dessutom lätt att kontrollera i snöslask.
– Vi är väldigt glada över att UltraGrip Ice+ vann och fick toppbetyg av Test World. Det visar att vårt arbete med innovativ utveckling och fokus på säkerhet har lönat sig. UltraGrip Ice+ är utvecklat särskilt för nordiska vinterförhållanden och vi är stolta över däckets utmärkta prestanda på alla olika vinterväglag, säger Magnus Lord-Arenander, produktinformationsansvarig på Goodyear Dunlop Nordic.
Däcket kompletterar Goodyears premiumserie av vinterdäck med och utan dubbar. Med nya innovativa Active Technology, som utvecklats speciellt för UltraGrip Ice+ med dubbla gummiblandningar och nya hybridsajpningar, får däcket bättre kontakt med vägbanan vilket ökar dess prestanda inte minst på is. Det gör att däcket passar lika bra på landsvägar som i stadskörning, där förbud mot dubbdäck nu diskuteras.
Ett tidigare oberoende test från Test World visade att UltraGrip Ice+ överlag är åtta procent bättre än konkurrenterna och har elva procent kortare bromssträcka på vått underlag. Däcket har även tre procent kortare bromssträcka på snö och tre procent ökad kontroll på is.
www.goodyear.se

logo
Redaktionen