Produktnyheter

Världspremiär för nya Mazdas BT-50

Nya Mazda BT-50 får ett betydligt kraftfullare utseende och en interiör som mera påminner om en sportbil än en pickup. Men ingen kan ta miste på att det är en Mazda med de kraftigt markerade skärmbreddarna och den stora femkantiga grillen från resten av Mazda-familjen.
Mazda premiärvisade sin nya BT-50 pickup på Australien International Motor Show i Sydney. Bilen är utvecklad som en ”Active lifestyle vehicle”, vilket skall bredda kundkretsen ytterligare från den traditionella pickup-ägaren till alla som söker en fyrhjulsdriven bil.
Nuvarande BT-50 är en robust pickup med, enligt Mazda själv, en av marknadens bästa last- och dragförmåga. När Mazda utvecklade sin nya BT-50 var det viktigt att behålla dessa egenskaper, men att dessutom ge den nya pickupen en personbilsliknande komfort och inte minst en spännande och modern design.
– Vi ville designa en pickup som även rena bilälskare skulle komma att tycka om. Vi försökte hitta en unik och uttrycksfull design, som dessutom skulle vara kraftfull. Till slut bestämde vi oss för ett designkoncept som vi kallade för en ”sofistikerad best”, säger Ryo Yanagisawa, chefsdesigner för nya Mazda BT-50.
Resultatet blev en kraftfull och modernt designad ny Mazda BT-50. Den stora svarta femkantiga grillen inramas av spetsiga bumerangformade strålkastare och med en kromad undre del. De främre skärmbreddarna är stora och väl markerade, liksom på samtliga dagens Mazda-modeller med sportbilen RX-8 som förebild.
Interiören påminner snarare om en sportbil än om dagens pickup. Med en hög mittkonsol sluter sig interiören runt föraren och passageraren. I mitten på instrumentbrädan finns en stor informationsdisplay och det är gott om detaljer i metalliknande material. På mittkonsolen finns reglagen för audio-systemet och klimatanläggningen, som kan ställas in separat för förare och passagerare.

logo
Redaktionen