Nyhet

007′s Aston Martin såld under auktionshammaren

Den kallas för världens mest berömda bil. Nu är agent 007’s silvergrå Aston Martin DB5 såld. Den gick på auktion i London för 2,6 miljoner pund (nästan 28 miljoner kronor), vilket enligt SvD är något lägre än förväntat.
En amerikansk affärsman och bilsamlare köpte bilen som beräknades att säljas för över tre miljoner pund. Han firade köpet med en liten åktur.
– Vi ska ta ut den på vägarna ikväll. Men jag måste hitta någonstans att köra den på höger sida dock, säger köparen Harry Yeaggy.
Enligt auktionsfirman är det världens mest berömda bil som kördes av Sean Connery i filmerna Goldfinger (1964) och Åskbollen (1965). Bilen är utrustad med finesser som maskingevär bakom lyktorna, roterande nummerskyltar och knappar för oljesprut, rök och skottskydd.
Se film från SvD här…

logo
Redaktionen