Nyhet

Gyllene Ratten till Porsche Cayenne och årets SUV i USA

Porsche Cayenne har tilldelats ”Gyllene Ratten 2010” i kategorin SUV. Till omröstningen om ”Gyllene Ratten” inbjöds 40 miljoner läsare av ”AUTO BILD”, “BILD am Sonntag” och 26 andra europeiska motortidningar att rösta på sina favoritmodeller. Nära 250.000 läsare från 23 länder deltog i omröstningen.
Den senaste versionen av Porsches framgångsrika och sportiga SUV imponerade på läsarna med sin attraktiva design och praktiska användarvänlighet samtidigt som den har köregenskaper typiska för Porsche. Porsche har tidigare vunnit det åtråvärda priset för 911 Turbo år 2000, Carrera GT år 2005 och för Panamera år 2009.
Samtidigt som pristagarna till Gyllene Ratten offentliggjordes utnämndes nya Cayenne till ”Sport/Utility of the Year” av den amerikanska branschtidskriften Motor Trend. En expertpanel utvärderade 15 nya modeller i SUV-kategorin utifrån sex kriterier som design, teknologi, bränsleeffektivitet, säkerhet, värdesäkerhet och prestanda.
Nya Cayenne har inte bara tilldelats fina utmärkelser, modellen har dessutom blivit en stor försäljningsframgång världen över. I synnerhet med Cayenne S Hybrid har Porsche demonstrerat sin förmåga att kombinera bränsleeffektivitet med prestanda, vilket är vad “Porsche Intelligent Performance” handlar om.

logo
Redaktionen