Nyhet

DuPont Refinish – en kulörstark historia

I över ett decennium har DuPont Refinish erbjudit alla sina verkstäder möjligheten att åstadkomma en högre produktivitet genom att använda ChromaVision – ett digitalt kulömätningsverktyg. Spektrometern är ett viktigt verktyg som alla lackerare kan använda för att snabbt hitta en perfekt kulörmatchning och samtidigt ha tillgång till avancerad mätteknik – och den är lätt att använda. Verktyget placeras på fordonet vid tre olika punkter nära det skadade området, där det utför kulöravläsningar från tre patenterade DuPont-vinklar.
Det är kombinationen av maskinvara och programvara som gör ChromaVision till en viktig del i utrustningen för verkstäder där verksamheten är intensiv. ColorNet Pro och ColorQuick Pro har tagits fram för att uppfylla lackerarnas behov och verkstäderna blir automatiskt uppdaterade om färger kvartalsvis.
DuPont Refinish erbjuder också en särskild webbplats för kulörsökning – denna hittar du via webbplatsen för DuPont Refinish på www.dupontrefinish.se, där lackerarna kan jobba mer flexibelt och produktivt när de tar fram kulörsammansättningar.
– Vi uppdaterar våra kulörmatchningsprogram kontinuerligt genom att förbättra sökning och sammansättning av kulörerna, så att lackerarna kan förkorta tiden de lägger ned på sökning, och i stället lägga mer tid på att öka genomströmningen, säger Linda Van Calster, marknads- och kommunikationschef hos DuPont Refinish inom EMEA-länderna.
– DuPont Refinish har det mest produktiva verktyget för kulörsökning på marknaden, något som stöds av antalet verktyg som finns i EMEA-länderna. ChromaVision har utvecklats för att uppfylla de praktiska behoven i våra verkstäder och gör det möjligt för verkstäderna att hitta rätt kulör snabbare än med någon annan metod, säger Laurence Van den Bergh från supportavdelningen för kulörverktyg på DuPont Refinish.
– Vi arbetar just nu med nästa generations instrument som kommer att lanseras 2011, och dessa kommer att ha ännu fler funktioner.

logo
Redaktionen