Blogg och filmer

BreathKey bäst i test

I en test som utförts av Aftonbladet och MHF tillsammans blev Protegos alkomätare BreathKey utsedd till vinnare. Aftonbladet konstaterade även att det är lätt att bli blåst när man köper en alkometer. Aftonbladets testpatrull blev chockade av resultaten av testen av de andra mätarna. Bara två mätare av nio blev godkända. Full pott med maxpoäng fyra plus, tog bara BreathKey.

Vinnaren BreathKey var den enda mätaren i testen som använde bränslecellsensor, alltså samma typ av sensor som polis, sjukvård och andra myndigheter använder. Aftonbladet bedömde också att bäst i test mätaren gav: ”Tydliga instruktioner och god noggrannhet i mätningen”. Testen utfördes i godkänt laboratorium som drivs av Motorförarnas Helnykterhetsförbund, (MHF). Att använda en tillförlitlig alkoholmätare är viktigt, eftersom man annars får fel resultat och kan åka fast för rattfylleri.

Överskrider du gränsen på 0,02 promille får du stå till svars för rattfylleri. BreathKey visar antingen: OK (du får köra), Warning (du är på gränsen att överskrida) eller High (sätt dig absolut inte i en bil!). Priset är drygt 1.000 kronor.

www.protegocar.com