Nyhet

MRF bjuder på framtidsspaning under Automässan

Vad händer inom servicemarknaden – hur kan du inom servicemarknaden rusta dig bättre inför framtiden både som tekniker, ledare och marknadsförare? Frågorna är många inför framtiden i motorbranschen och speciellt inom servicemarknaden. En del svar på frågorna kommer att serveras under Automässan i Göteborg 19-22 januari.
Motorbranschens Riksförbund har utformat ett mycket intressant seminarieprogram för bil-, lack- och skadeverkstäder under Automässan.
– I våra seminarier kommer vi att belysa både mjuk- och hårdvara samt göra en framtidsspaning om vad som kan tänkas finnas runt hörnet”, berättar Bosse Ericsson på MRF:s verkstadssektion och programansvarig.
Han poängterar att MRF lagt stor vikt vid att ta fram seminarier som lockar breda grupper bland mässbesökarna samt att alla seminarier är öppna för alla.
Ett seminarium som inte arrangeras av MRF, men som borde vara av intresse för bil- och däckverkstäder är Svensk Bensinhandels seminarium om franchising – en företagareform som blir allt vanligare när olika kedjor breder ut sig över landet.
Under Automässan kommer även andra seminarier att arrangeras av branschorganisationer och leverantörer. Vidare kommer ett öppet forum finnas tillgängligt under mässan. Detta kallas Tankstationen och där kommer intressanta trender att belysas under rubrikerna – elbilar, verkstadskvalitet, lönsamhet och kompetensutveckling.

MRF:s öppna seminarier under Automässan

Framtidens teknik. Morgondagens utmaning.
Bo Ericsson gör en framtidsspaning kring ny bil teknik och dess konsekvenser för verkstaden. Vidare kommer säkerhets- och kompetenskrav för arbete med el- och hybridbilar att avhandlas. Inte helt oväsentligt är hur man kan tjäna pengar på sin verksamhet. Per-Erik Steen från TrainingPartner kommer att berätta om tjänstemarknadsföring, hur man säljer sina servicemarknadstjänster.
Arrangeras: onsdag 19 januari, 13-16 resp torsdag 20 januari, 9-12.
Framtidens krav och hur ni får ökad lönsamhet.
Seminarium i första hand med inriktning på lack och skador. Peter Elvström från IF kring hur man kan skapa mervärden i verksamheten. Framtidens skadeverkstad – Roger Sjöberg på VW Group pratar kring både hård- och mjukvara. Fredrik Hjorth från TrainingPartner avrundar med att prata om konsten att tjäna pengar.
Arrangeras: torsdag 20 januari, 13-16 resp fredag 21 januari, 9-12.
Alla vägar till framgång går via människor.
Ledarskap, attityd och inställning – det är temat för fredagens MRF-seminarium. Peter Lumholdt från Blanchard International kommer att prata om situationsanpassat ledarskap och vad det innebär för att driva verksamheten framåt. Om förändrad attityd och hur det kan leda till framgång är rubriken för Fredrik Hjorths föredrag denna fredags eftermiddag.
Arrangeras: fredag 21 januari, 13-16.
Deltagaravgiften för varje MRF-seminarium är 995 kr exkl moms.

logo
Redaktionen