Nyhet

Rally på begagnat

Begagnatförsäljningen inom bilhandeln tog rejäl fart i november med en ökning på 15,2 procent. Den privata marknaden hade en svagare utveckling och ökade med 2,7 procent. Ackumulerat för året har bilhandeln minskat med 2,8 procent och privatmarknaden har minskat med 4,3 procent. Alla siffror avser begagnade bilar upp till 10 år gamla.
 – Årets goda nybilsförsäljning har lett till att bilhandeln bytt in många nyare begagnade bilar och nu börjar få ett större och mer varierat utbud på begagnat. Det har lett till att kunderna i större utsträckning söker sig till bilhandlarna för att köpa begagnat, säger Tomas Ulander på MRF, Motorbranschens Riksförbund.
 – Vi ser även i statistiken att begagnatlagren, som under ganska lång tid legat stilla, nu åter börjat öka igen, säger Ulander.
Modelltoppen leds som vanligt av Volvo V70 med 21.483 bilar sammantaget för januari till november. Man får addera tvåan och trean på listan för att komma i närheten. Saabmodellerna har fortfarande en mycket stark ställning som attraktiva begagnatbilar. 9-5 har sålt 10.385 och 9.922 för Saab 9-3 under januari till november 2010. De båda Volkswagenmodellerna Golf och Passat ligger hack i häl med 9.439 respektive 8.195.
Medan stora bilar leder säljtoppen så dominerar mindre bilar omsättningstoppen. Volvo V40, VW Polo och Skoda Fabia är de modeller som har högst omsättningshastighet, dvs försäljning i relation till eget lager.

logo
Redaktionen