Nyhet

Volvo V60 korad till Årets Bil i Norge 2011

Närmare 65 000 läsare har röstat på 30 nominerade bilar. Valet genomfördes av Dagladet och Vi Menn. En brett sammansatt jury har valt finalister utifrån fastsatta kriterier och till slut blev finalisterna körda bil mot bil av hela juryn. Vinnare blev nya Volvo V60.
Juryn menar att Volvo V60/S60 skiljer sig från traditionella Volvobilar på flera sätt. Den är mer sportig, både i utseende och egenskaper.
– Det bästa med Volvos nya sportighet är köregenskaperna, som är i klass med tyska premiumbilar. Därtill har Volvo byggt in en lyxig känsla som vi inte tidigare har sett i märkets modeller i denna prisklassen. Det som verkligen gav utslaget är dock en svensk paradgren genom många år – säkerhet, säger en av jurymedlemmarna.
Det är inte unikt att Volvo V60/S60 har ett solitt säkerhetspaket som standard. Bland exemplen finns: kollisions-, fotgängarvarning med full bromsverkan, adaptiv cruisecontrol från 0-200 km/t, filbytesvarning, blindspotvarning och ”trött förare-varning”.
Juryledare Terje Björnsen säger att det är fler anledningar till valet:
• V60/S60 gör det bra i Vi Menn Bils tester.
• Zero godkänner miljöprofilen för att den kan fås i versioner som går på miljöbränsle samtidigt som de minsta motoralternativen är moderna och effektiva.
• Trygg Trafikk erkänner säkerhetsnivån och möjligheten till att köpa avancerad säkerhetsutrustning till någorlunda förnuftiga priser, medan hela juryn tycker den är bra att köra.
• Dessutom har Volvo en image som lyfter den över folkbilarna, men V60/S60 finns också i versioner som är prisvärda från lite över 300 000 kronor, säger juryledaren.
Glädje hos importören
Hos Volvo Personbiler Norge AS är man mycket glada och stolta över utmärkelsen. Sälj- och marknadsdirektör Marius Hayler nämner fler goda sidor hos V60 och S60:
– Detta är en bil som appelerar till många. Den är säker, har en modern design och vi är speciellt nöjda med att Volvo på kort tid har sänkt förbrukningen och utsläppen på sina modeller. Nya Volvo V60/S60 har också en storlek som passar väldigt många, berättar Hayler.

logo
Redaktionen