Produktnyheter

Nästa generations vattenburen baslacksteknik

DuPont Refinish lanserar nästa generationens vattenburen baslacksteknik – Cromax Pro baslack – ett system som erbjuder lackeringsverkstäder den mest produktiva lackeringslösningen som finns tillgänglig idag. Cromax Pro baslack är en naturlig utveckling av den befintliga baslacken från DuPont Refinish. Systemet fokuserar på två viktiga områden – produktivitet och lönsamhet – och använder de stora framstegen inom bindemedels- och pigmentteknik som gjorts sedan Cromax först lanserades år 1993.
Mats Edlund, DuPont Refinish country business manager Scandinavia säger: ”genom att lansera Cromax Pro baslack kan vi erbjuda nya tekniska fördelar som visar sig i form av ökad produktivitet, ännu mer konsekvent färgmatchning och oöverträffad täckningsförmåga. Precis som vissa bilmärken har en mellanklass och en lyxserie har DuPont Refinish tagit fram Cromax och Cromax Pro baslack – båda är utmärkta produkter till sitt syfte och båda har exceptionella fördelar och funktioner. Cromax Pro baslack fortsätter den långa traditionen hos DuPont Refinish med att använda sig av separata mixkulörer och bindemedel”
Om lackeringsverkstäderna uppgraderar till Cromax Pro baslack kan de fortsätta använda sina befintliga mixmaskiner eftersom det inte finns något behov av att köpa tilläggsprodukter. Den befintliga serien VOC-godkända grundmaterial och klarlacker från DuPont Refinish är helt kompatibla med Cromax Pro baslack.
Cromax Pro baslack kompletteras också av en serie kulörverktyg från DuPont Refinish. ChromaVision rekommenderas ihop med Cromax Pro, eftersom dessa ger snabbast och bäst färgmatchning. Kulörrecepten finns både på CD-skivan Color Net Pro och på webplatsen http://www.dupontrefinish.se/.

logo
Redaktionen