Produktnyheter

Ny parkeringsvärmare från Webasto

Webasto har under hösten introducerat sin hittills mest kompakta parkeringsvärmare för personbilar, modellserien Thermo Top Evo. De nya värmarna har markant mindre yttermått, lägre vikt och en smidigare design än föregångarna.
Thermo Top Evo finns i tre olika effektklasser:

  • Thermo Top Evo 4 avger 4 kW värmeeffekt och passar därför bäst till kompakt- och mindre mellanklassfordon.
  • Thermo Top Evo 5 ger 5 kW värme och rekommenderas till normalstora person- och kombifordon.
  • Thermo Top Evo 5 + har också har 5 kW värmeffekt men är dessutom försedd med en speciell reglering av kylvätskeflödet för att prioriterar uppvärmningen av kupéutrymmet. Denna finess ger så väl avisade främre rutor som man kan begära, även på s.k. SUV fordon, och är därför speciellt lämpad för personer med rörelsebegränsningar.

20 minuter…
Thermo Top Evo värmarna har, oavsett modell, en förhållandevis hög effekt vilket gör att bilen värms upp på en mycket kort tid. Vid cirka – 5°C räcker det oftast med bara 20 minuters inkopplingstid för att både motorn och kupé ska ha nått acceptabel temperatur samtidigt som de främre rutorna frostats av. Värmaren bidrar därmed till höjd trafiksäkerhet under de kalla månaderna.
En skön start för dig, bilen och miljön!
En parkeringsvärmare drivs av fordonets eget bränsle och kan därför användas var helst man är.
Tvärtemot vad många tror så har en parkeringsvärmare en positiv inverkan på fordonets totala förbrukning och utsläpp. En viktig orsak till detta är att en motor som förvärmts till näst intill optimal drifttemperatur drar mindre bränsle och släpper därför ut betydligt färre utsläpp under de första kilometrarna.
Oberoende tyska Dekra institutet bevisade detta i en test de nyligen utförde.
Fyra olika startalternativ
Det finns flera olika sätt att styra en Thermo Top Evo värmare, det egna behovet avgör.

  • För personer med regelbundna vanor kan det behändiga digitaluret vara fullt tillräckligt. Uret kan förprogrammeras med tre olika starttider per dygn.
  • För den med mera oregelbundna vanor är en fjärrstart det givna valet. Finns i två varianter, den enklare Fjärrstart T91 som med en enkel knapptryckning startar och stänger av värmaren på upp till 1000 meters avstånd. Fjärrstart T100 HTM har samma räckvidd men är dessutom försedd med ett inbyggt tidur och flera andra finesser.
  • För den som flyger och far, besöker teatrar, jobbar i skogen eller som av andra orsaker behöver en obegränsad möjlighet att starta värmaren finns bara ett alternativ, en GSM-baserade telefonstart! I praktiken skickar man bara ett SMS för att manövrera värmaren. Med hjälp av en nedladdningsbar kostnadsfri App för Android och iPhone skickas startkommandot som i en handvändning.

www.webasto.se

logo
Redaktionen