Nyhet

Porsche planerar en ny sportig modellserie

Porsches ledning har fått grönt ljus av styrelsen för att utveckla ännu en modell för serietillverkning. Därmed läggs grunden för en fortsatt framgångsrik tillväxt för företaget. Den nya modellserien har fått arbetsnamnet ”Cajun” och kommer att ytterligare förstärka Porsches mest framgångsrika segment, SUV, Sporty Utility Vehicle.
Med sina typiska Porsche-egenskaper som låg vikt och smidiga och livliga köregenskaper kommer ”Cajun” att bli viktigt tillskott för märket som komplement till nya Cayenne, som klart stärkt sin ställning som mest framgångsrika sportiga SUV i premiumsegmentet. Som en attraktiv ingångsmodell till Porsche-världen kommer ”Cajun”, liksom Boxster, marknadsledaren bland tvåsitsiga mittmotorsportbilar, att i första hand rikta sig till nya och yngre kunder.

logo
Redaktionen