Nyhet

Världens populäraste bilkulörer

Enligt resultaten i 2010 års rapport om vilka kulörer som är mest populära i bilsammanhang (DuPont Global Automotive Colour Popularity Report) så är silver och svart fortfarande i täten som ledande global bilkulör. Rapporten, som är den ursprungliga och mest välkända källan för uppgifter om kulörpopularitet med information och trender, visar att bara två procentpunkter skiljer mellan silver (26 procent) och svart (24 procent), som ledande bilkulör globalt. Vitt, pärlvitt och grått ligger på delad tredje plats, och rött på femte plats (och ökande i popularitet) är den enda icke-neutrala kulören av de fem vanligaste kulörerna globalt.
I Europa ledde svarta kulörer och svarta kulörer med effekter totalt sett, med 24 procent över alla fordonskategorier. Grått är nu det andra alternativet totalt sett med 19 procent, och silver har fallit till tredje plats med 17 procents popularitet i Europa. Det finns dock undantag: grått dominerar till exempel för medelstora bilar och MPV-fordon (multi purpose vehicle), men bara marginellt.
Linda Van Calster som är chef för marknadskommunikation hos DuPont Refinish, EMEA, säger: ”Rapporten visar att neutrala kulörer fortfarande är de mest populära i Europa och att svart, grått och silver kämpar om topplaceringen. Men eftersom konsumenter vill ha mer innovativ fordonsdesign och styling, så krävs det mer komplexa kulörer, även på den neutrala paletten. Det är viktigt att DuPont Refinish, som ledande leverantör inom eftermarknaden, kan matcha dessa nya OEM-kulörer korrekt och få ut dem snabbt. Det är här som våra nära länkar till DuPonts OEM-lackeringsföretag är mycket viktiga, och hjälper oss få ett övertag gentemot konkurrenterna”.
Rapporten innehåller information och regionala trender från 11 ledande fordonsregioner i världen – och för första gången finns även Sydafrika med. Det är den mest heltäckande rapporten som behandlar populariteten hos kulörer inom den globala bilbranschen, och det är den första rapporten i sitt slag som sammanställts globalt.
www.dupontrefinish.com

logo
Redaktionen