Nyhet

Sveriges första obemannade hyrbilsstation öppnad

Hertz har som första biluthyrningsföretag i Sverige etablerat en helt obemannad hyrbilsstation. Stationen ligger i Malmöstadsdelen Hyllie. Bilnyckeln hämtas via en automatiserad kiosk, som inledningsvis är tillgänglig mellan 06.00 och 24.00. Inom kort kommer Hertz hyrbilskunder att kunna hämta sin bil dygnet runt sju dagar i veckan. 
Etableringen av kioskerna är ett led i arbetet med att öka tillgängligheten till hyrbil på orter och platser där det normalt inte skulle finnas ekonomiska förutsättningar att ha ett bemannat uthyrningskontor.
– Hertz Self Service-kiosker förändrar villkoren för biluthyrning. Kunderna kan hämta ut hyrbilen när det passar dem, istället för att behöva anpassa sig till uthyrningskontorens öppettider. Dessutom bidrar kioskerna till ett hållbart resande. Närhet och tillgänglighet skapar bra förutsättningar för att sluta äga bil och istället hyra vid behov, säger Nicklas Steorn, projektledare på Hertz Biluthyrning.
Hertz Self Service-kiosker har funnits i ett par år i anslutning till ett flertal av företagets bemannade hyrbilskontor. Men nu ska obemannade kiosker oftare finnas helt frikopplade från bemannade kontor.
För att kunna hämta bilnyckeln i den automatiserade kiosken, så bokar kunden bilen via www.hertz.se eller Hertz bokningscentral på telefon 0771-211 212. Kunden ska ha körkort enligt EU-standarden och måste checka in via hemsidan för att kunna hämta bilnyckeln i kiosken. Vid upphämtning identifierar kunden sig via sitt VISA- eller MasterCard-kort och med en PIN-kod som ersätter underskriften på hyresavtalet. Därefter skannas kundens körkort för att matcha honom eller henne som hyresman med rätt nyckel i kiosken.
Besök http://www.hertz.se/ för mer information om Hertz Self Service-kiosker.

logo
Redaktionen