Nyhet

Hyundai slår rekort

2010 blev ett rekordår för Hyundai i Europa med 358.284 nyregistrerade fordon enligt uppgifter från ACEA. En ökning med 4,7 % jämfört med året innan, på en marknad som sjönk med 4,9 %. Hyundais marknadsandel landade därmed på 2,6 %. I december 2010 överträffade Hyundai sitt försäljningsresultat i Europa för 24 månaden i rad, då såldes totalt 27.786 bilar – en ökning med 15,5 % mot samma månad 2009.
Hyundais bästsäljare under 2010 var i30 med 115 207 bilar, en ökning för modellen med 21 % mot året innan.
Två nykomlingar bidrog betydligt till den ökade försäljningen, den kompakta SUV-modellen ix35 och crossover modellen ix20. ix35 lanserades så sent som i mars och 100.000 order hade mottagits i slutet av året. ix20 introducerades i oktober och har hittills samlat drygt 20.000 order.
– Vi har inte bara överträffat våra tidigare bästa försäljningsresultat under 2010, vi har överträffat våra egna mål. Ix35 och ix20 har utökat vår produktionsportfölj och inneburit många nya kunder till Hyundai, säger Allan Rushforth, Senior Vice President, Hyundai Motor Europe.
– Vårt fokus 2011 kommer att ligga på ytterligare öka våra marknadsandelar i Europa. Bland annat genom att introducera ett antal nya fordon, i nya segment för Hyundai, som den spännande i40 kombi och den unika tre-dörrars Veloster Coupe, avslutar Rushforth.
Även i Sverige blev 2010 ett rekordår för Hyundai, totalt registrerades 10.163 personbilar att jämföras med 7.097 bilar året innan, vilket betyder en ökad marknadsandel på 3,5 % mot 3,3 %, på en ökande marknad.
– Vi är oerhört nöjda med resultatet, säger Christian Norberg, vd för Hyundai Bilar AB i Sverige.
– Den kompakta SUV-modellen ix35 blev en jättesuccé i Sverige vi har sålt betydligt fler än vi någonsin kunnat förutse och fabriken jobbar för högtryck. Nu är det dags att introducera ix20 hos våra återförsäljare landet runt. Bilen har rosats i pressen och intresset från kunderna är mycket stort.  Och nu är det 2011 som gäller och, som sagt, vi har en hel del spännande bilmodeller som väntar på att få göra entré.  Hände det mycket för vår del 2010 så är det ändå bara en bråkdel av vad som kommer att ske i år, det ska bli väldigt roligt. Vi har stärkt vår organisation och står redo för utmaningarna, avslutar Norberg.