KG Knutsson och LIQUI MOLY allierar sig

Den tyska specialisten på additiv, LIQUI MOLY, och den svenska distributören KG Knutsson AB annonserar sitt samarbete. Från och med nu är KG Knutsson AB distributör för LIQUI MOLYs produkter i Sverige.
-Vi är glada över att ha hittat en stark partner för vår verksamhet med KGK, säger Ingo Lindner, exportmanager hos LIQUI MOLY.
-Då vi inte har något eget försäljningsnätverk i Sverige, litar vi i allmänhet på nationella partners, säger Ingo Lindner. KGK är ett mycket bra val för oss. Vi ser fram emot detta samarbete.
LIQUI MOLY kompletterar KGKs sortiment med de kemiska verktyg som används för att lösa problem i motorn, bränslesystemet och kylaren eller för att förhindra att sådana problem uppstår. Förutom detta säljer KGK även LIQUI MOLYs serviceprodukter. I Tyskland är LIQUI MOLY marknadsledande inom additiv och för att säkerställa maximal kvalitet har företaget endast tillverkning i Tyskland.
– Idén bakom vår affärsmodell är att kunna erbjuda ett komplett sortiment, allting från en enda källa och noggrant matchat. Detta förenklar anskaffning, användning och försäljning för återförsäljare och verkstäder, säger Ingo Lindner.
– LIQUI MOLY är ett välbekant varumärke och nära förknippat med hög kvalité, säger Jonas Westerlind, produktspecialist på KGK. Det kompletterar dessutom vårt sortiment då vi hela tiden försöker att erbjuda våra kunder ett brett utbud av varumärken och produkter.
Men det var inte bara produkterna som gjorde att vi beslutade oss för LIQUI MOLY – företaget erbjuder också omfattande utbildningar för både våra kunder och deras verkstäder. Dessutom investerar företaget i sitt varumärke till exempel genom att sponsra ett team som tävlar i World Touring Car Championship.
Fakta
LIQUI MOLY GmbH från Ulm i södra Tyskland erbjuder ett brett sortiment med produkter av hög kvalitet med motoroljor, additiv, bilvårdsprodukter och kemibaserade tekniska lösningar för fordonsapplikationer. Med över 4000 artiklar har kunderna tillgång till ett omfattande sortiment.
LIQUI MOLY utvecklar och testar produkterna i egna laboratorier, tillverkar bara i Tyskland och marknadsför alla sina produkter själva. Företaget grundades för mer än 50 år sedan och är bland de mest framstående företagen inom sitt område. Förutom på den tyska marknaden säljs företagets produkter i över 90 länder världen över.

Aktuellt

Övertygande däcktester

Övertygande däcktester

Premiumtillverkaren Hankook tar steget in i den kalla årstiden med tre utmärkta modeller som fått testbetyg över genomsnittet.

Nynas 90 år

Nynas 90 år

När Nynas första raffinaderi togs i bruk i Nynäshamn 1928, var fokus på att förse den svenska marknaden med...

Nya Mitsubishi L200

Nya Mitsubishi L200

Den 17 november är det världspremiär av den nya pickupen Mitsubishi L200 i Bangkok.  I Sverige lanseras bilen hösten...

Fossilfritt transportlaboratorium

Fossilfritt transportlaboratorium

Scanias transportaboratorium används för delar av Scanias interna transportbehov. Från 2018 drivs vagnparken enbart av fossilfria* bränslen eller hybridteknik,...

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelapp lär ut bioekonomi

Spelappen Grow Forest har laddats ned 100 000 gånger internationellt. Nu växer spelet ytterligare med nya funktioner för att fortsätta...

Sveriges sista PGR-bil

Sveriges sista PGR-bil

Den sista PGR-bilen med destination Sverige. Efter en omfattande påbyggnation levereras den nu i form av en avancerad brandbil...

Från rosa till blått för Derome

Från rosa till blått för Derome

Under oktober månad färgades alla Deromes virkespaket rosa, till förmån för bröstcancerforskningen. Nu är november här och för att...

Fler artiklar