Produktnyheter

Ny proffsladdare för bilen eller husvagnen

CTEK lanserar nu en ny batteriladdare, MXS 10, en proffsladdare med mycket kraft i konsumentformat. Den är idealisk för verkstäder, husvagnar, husbilar, båtar och bilar. MXS 10 innehåller den allra senaste tekniken.
– MXS 10 löser många olika batteriproblem. Den har funktioner som undersöker och visar om batteriet kan och behöver laddas, en speciell rekonditioneringsfunktion som återställer skiktade och djupt urladdade batterier, unik underhållsladdning samt en temperaturgivare för optimerad laddning oavsett väderförhållandena. Den är också säker och enkel att använda, säger Jan-Ulf Söderberg, marknadschef på CTEK. Hela laddningsprocessen går att följa på den unika displayen, vilket gör den mycket enkel att förstå. Den har också en temperatursensor som ger optimal laddspänning i både varmt och kallt väder samt en matningsfunktion så att batteriet kan kopplast bort från fordonet utan att viktiga inställningar går förlorade.
Tekniska detaljer
MXS 10 är en helautomatisk 8-stegsladdare som ger 10A för 12Vbatterier mellan 20 och 200Ah och den lämpar sig för underhållsladdning upp till 300Ah. Laddaren är IP 65-klassad (stänk- och dammtät), skyddar fordonselektroniken, skapar inga gnistor och är polaritetsskyddad och kortslutningssäker. 230V. Kapacitet 20-200Ah (20-300Ah underhållsladdning). Laddström 10A. Mått 197x93x49 mm (LxBxH). Vikt 0,8 kg.
Lämplig för alla typer av blysyrabatterier på 12V (Wet, MF, AGM, Kalcium/Kalcium och GEL). Temperaturområde -20oC till +50oC.

logo
Redaktionen